Om Sörby

Under de många åren av verksamhet har vi fått erfarenhet och kunnande genom odling av de allra flesta växthuskulturer. Idag ligger tyngdpunkten främst på lökblommor, och Sörby måste anses vara en av de ledande på området. Varje år driver vi ungefär 100 olika sorter av tulpaner och svarar för drygt 10% av den svenska produktionen.

Hösten

Från augusti och framåt ägnar vi all tid till plantering och noggrann kylbehandling av blomsterlökarna. Dom kulturer vi har till försäljning under den perioden är snittkryssanthemum och cyklamen,  Sörby är en av landets största cyklamenodlare.

December

När det är som mörkast packar vi våra hyacinter som ska ge oss en doft och föraning av jul. Sedan är det dags att skörda de allra första krispiga, jul-röda tulpanerna!

Januari - Påsk

Nu är vi som flest på trädgården, ca 70 personer, och vi säljer drygt en miljon tulpaner i veckan. Det är ett otroligt drag och alla jobbar otroligt hårt för att blommorna ska bli så bra som möjligt och att våra kunder ska bli nöjda. Framåt påsk är också våra påskliljor klara. Plus att vi har börjat plantera våra krukväxter och sätta ut dem i växthusen.

Maj-juni

Nu är det som allra vackrast i växthusen! De är fulla med blommande Pelargoner, Surfinia, Lobelia och andra krukväxter. Vår produktionsyta är ca 15000 kvm växthus och 5000 kvm kylrum .

Sommaren

I motsats till vad många tror så är det som minst för oss att göra i juli. Då tar vi hand om anläggningen, pysslar om våra cyklamen och förbereder nästa säsong.